WhatsApp durumları özelliği 24 saat boyunca paylaşmış olduğunuz içeriği bu fotoğraf olabilir, yazı olabilir veya video olabilir kişilere göstermektedir. Paylaşmak istediğiniz bir fotoğraf veya videoyu rehberinizdeki bazı kişilerin görmesini istemiyorsanız, o kişileri rehberden silmenize gerek kalmıyor.
WhatsApp durumu belirli kişilerden gizleme özelliği sayesinde kendi kişisel durum gizliliği ayarlarınız ile bunu yapabilirsiniz. Kontrolün tamamen siz de olduğu bu özellik sayesinde, dilerseniz bir kaç kişiyi durumlarını görmemesi için dışlayabilir veya kendi belirleyeceğiniz bir grup kişi insana gösterim yapabilirsiniz.
WhatsApp durumu belirli kişilerden nasıl gizlenir?
WhatsApp’ta durumlarınızı gizleme özelliğini, gizlilik seçenekleri ayarlarına göz atarak kullanabilirsiniz. Paylaşacağınız durumları bir kaç kişiden gizlemek istiyorsanız, “Şunlar hariç kişilerim” seçeneği ile yapabilirsiniz.
WhatsApp durumunu belirli kişilerden gizlemek için bu yolu takip edin:
- WhatsApp’ı açarak, Ayarlar bölümüne giriş yapın.
- Gizlilik seçeneklerine tıklayın ve Durum sekmesine girin.
- Şunlar hariç kişilerim menüsüne tıklayın.
- Durum paylaşımlarını göstermek istemediğiniz kişileri tek tek seçin.
- Seçimi onaylayarak kaydedin.
WhatsApp’ın Android ve iPhone telefonlardaki sürümlerine göre, menü isimleri değişiklik gösterebiliyor ancak mantık aynı şekildedir. Durum gizliliği seçeneklerine, Güncellemeler sekmesinden de ulaşabiliyorsunuz.
Ayarları yapıp kaydettikten sonra artık yeni paylaşacağınız durumlar, seçmiş olduğunuz kişilere gösterilmeyecek.

Şunlar hariç kişilerim ve Sadece şununla paylaş arasındaki fark ne?
WhatsApp durum gizliliği ayarlarında bu iki farklı seçeneği görebilirsiniz. Bu seçeneklerin çalışma şekli birbirinden tamamen bağımsız farklıdır. Tamamen sizin ihtiyacınıza göre, kullanım seçeneği üzerinden gidebilirsiniz.
Şunlar hariç Kişilerim seçeneği: Bu seçenek, sizin rehberinizden seçmiş olduğunuz kişileri, durumlarınızı görmekten hariç bırakır ve geri kalan tüm kişilere durumlarınızı göstermeye yarar.
Sadece şununla paylaş: Bu seçeneği kullanmak isterseniz de bunun mantığı tam olarak şöyle, rehberinizdeki belirli kişileri seçiyorsunuz seçmiş olduğunuz kişiler haricinde hiç kimse durumlarınızı göremiyor.
Rehberinizde çok fazla kişi var, ve siz sadece üç, dört veya beş kişinin durumlarınızı görmemesini istiyorsanız kullanmanız gereken en doğru seçenek, Şunlar hariç kişilerim olacaktır. Ancak aynı şekil de, paylaşmak istediğiniz bir özel durumunuz varsa ve sadece en yakın beş arkadaşınızın görmesini istiyorsanız Sadece şununla paylaş seçeneği sizin için uygundur.
WhatsApp Durumu gizlediğiniz kişiye bildirim gider mi?
Herhangi iki seçenekten birini kullansanız dahi WhatsApp gizliliğe önem verdiği için; durumunuzu görmesini istemediğiniz kişilere herhangi bir bildirim göndermez. Durumunuzu görmesini istemediğiniz kişileri engellemeniz “Bu kullanıcı durumları sizden gizledi” gibi bildirimler veya uyarılar iletmez.
Ayrıca WhatsApp profiliniz de durum gizliliği listenizi gösteren herhangi bir şey olmaz. Bu ayarlar sadece size özeldir ve başka hiç kimse tarafından görüntülenemez.
Listeye eklediğiniz kişiler WhatsApp hesabınızdan engellenmez, sadece sizin paylaştığınız durumları göremez hepsi bu. Durumlardan hariç bıraktığınız kişiler, normal sohbet penceresinden sizlere hala mesaj gönderebiliyor olacaktır.
WhatsApp durum gizleme nasıl kaldırılır?
Gizlilik ayarları sekmesine giriş yaptığınız da, durumlarınızı görmesini istemediğiniz kişileri eklediğiniz aynı yerden kişiyi bulup yanındaki seçimi kaldırarak tekrar görünür hale getirebilirsiniz.
Kullanmış olduğunuz seçeneğe tekrar giriş yaparak, seçmiş olduğunuz kişinin üzerine dokunarak eski haline döndürebilirsiniz.
